Over mij

Soms zijn mensen gemaakt voor hun vak en weten ze al van jongs af aan wat ze willen worden. Zo was ik ook. Van kleins af aan wist ik dat ik leerkracht wilde worden. Met vriendjes en vriendinnetjes speelde ik geregeld schooltje bovenop zolder. U raadt het al, ik was de leerkracht en mijn vriendjes en vriendinnetjes de leerlingen. Schooltje spelen was een van mijn favoriete spelletjes, met schriftjes, pennen en alles erop en eraan.

Het was dan ook een logische stap om na het afronden van mijn vwo door te stromen op de pabo. Op de pabo ontdekte ik tijdens mijn stages dat mij passie lag bij kinderen die “meer” nodig hebben. Ik vond het vanaf het begin uitdagend om te ontdekken wat dat meer moest zijn. In het derde jaar van de pabo besloot ik dan ook stage te gaan lopen in het speciaal basisonderwijs. Tijdens die stage werd bevestigd wat ik altijd al dacht, dit is wat ik wil.

Na mijn afstuderen ging ik dan ook werken in het speciaal onderwijs. Het draaien van een eigen groep, vallen en weer opstaan en heel veel leren stonden centraal in mijn eerste jaar als leerkracht. Vanaf het tweede jaar kwam er een soort onrust los. Ik wilde meer, maar toch ook niet. Ik wilde anders, maar toch ook niet. Maar ik wilde vooral een kind dat geven wat hij of zij nodig had. Helaas was dat niet altijd mogelijk binnen een schoolse setting, omdat je als leerkracht met meerdere kinderen te maken hebt.

Uiteindelijk besloot ik op een woensdagochtend in maart 2017 dat ik mijn eigen praktijk op wilde zetten waarin ik kinderen zou gaan begeleiden zoals ik dat altijd heb gewild, maar niet altijd heb gekund. Vanaf dat moment ging de knop om, ik bouwde mijn eerste website, liet mijn eerste logo ontwerpen en in juni 2017 ging ik naar de Kamer van Koophandel om mijn praktijk ‘Samen Wijzer Duin- en Bollenstreek’ in te schrijven.

In augustus van dat jaar begon het balletje te rollen. Ik had een cliënt onder begeleiding via pgb en werkte op zzp basis twee uur per week in een praktijk voor huiswerkbegeleiding. Ik vond het heerlijk om voor mezelf te werken en besloot dan ook dat als ik 12 uur voor mezelf kon werken, ik uit loondienst zou gaan om mijn praktijk verder op te bouwen. Realistisch als ik was stelde ik mijzelf dat ten doel voor augustus 2018. Niets bleek minder waar, doordat ik op twee verschillende plekken werkzaam was en ik ook redelijk actief op facebook deelde wat ik deed begon mijn naam rond te zoemen in de regio. Tegen alle verwachtingen in diende ik eind september 2017 mijn ontslag in en was ik vanaf 1 november 2017 niet langer in loondienst en eigen baas. Een droom die uitkwam.

Dat betekent dat ik nu al ruim een jaar als individueel begeleider, persoonlijk begeleider en begeleider passend onderwijs werkzaam ben. Dit doe ik zowel particulier, als via pgb als op zzp basis voor scholen en/of grotere organisaties. Ik geniet van mijn werk, ik leer nog elke dag en ik vind het een cadeautje om te zien hoe kinderen en jongeren groeien of om de dankbaarheid te voelen dat ik mee wil kijken en mee wil denken.

Vindt u het leuk om mij als persoon beter te leren kennen, volg mij dan vooral via Facebook en Instagram. Via twee kanalen deel ik met enig regelmaat mijn avonturen vanuit het veld, persoonlijke verhalen en probeer ik een stuk bewust zijn te kweken dat kinderen en jongeren allemaal anders zijn en dat opvoeden, onderwijzen en begeleiden altijd maatwerk zal zijn en zal blijven. Juist, omdat we als mens allemaal uniek zijn.