PGB

Wat is PGB?

PGB staat voor Persoonsgebonden budget en kan via het JGT bij de gemeente worden aangevraagd. Dit budget kan worden aangevraagd door ouders/verzorgers van kinderen en jongeren met bijvoorbeeld autisme of ADHD. Met dit budget kunnen ouders/verzorgers zelf de zorg inkopen die nodig is voor hun kind. Deze zorg moet ondersteunend zijn bij de doelen waaraan een kind of jongere moet gaan werken ten gunste van zijn of haar ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vergroten van de sociale interactie of het vergroten van de zelfstandig – en zelfredzaamheid.

Voor meer informatie over PGB klikt u hier of hier.

Waarom PGB bij Samen Wijzer Duin- en Bollenstreek

Door mijn jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs heb ik veel praktische kennis en ervaring met betrekking tot de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme. Daarnaast kan ik makkelijk levelen met kinderen en jongeren, waardoor ik mijn begeleiding vrij eenvoudig kan aanpassen aan hun persoonlijkheid. Ieder kind en elke jongere is anders, begeleiding bij Samen Wijzer kenmerkt zich dan ook door maatwerk, aangepast op de situatie en het kind of de jongere in kwestie.

Ook ben ik nieuwsgierig en onderzoekend. Wanneer ik ergens tegenaan loop in de begeleiding of bepaalde dingen lastig zijn probeer ik altijd samen met het kind of de jongere en zijn of haar ouders/verzorgers te achterhalen wat erachter zit en hoe hier het best mee om gegaan kan worden.

Tot slot start begeleiding bij Samen Wijzer niet als ik binnenkom en stopt het niet als ik weer weg ga. Zodra een kind of een jongere bij mij komt voor begeleiding ben ik betrokken en meedenkend. Wanneer het – bijvoorbeeld - fijn en praktisch is als ik bij een overleg op school aanwezig ben, dan kijk ik altijd of ik daar ruimte voor heb in mijn agenda.