Waarom ik heb besloten om te gaan bloggen

Van jongs af aan wist ik dat ik juf wilde worden. Samen Wijzer is daar een vervolg op. Mijn jarenlange ervaring als leerkracht vormt immers de basis van mijn begeleiding. Naast mijn werk als begeleidster in mijn eigen praktijk heb ik ook besloten met enig regelmaat blogs te gaan schrijven voor de praktijk. Daar zit een gedachte achter.

Ik vind het namelijk al van jongs af aan leuk om te schrijven. In mijn tienerjaren schreef ik geregeld korte verhalen en gedichten. Naarmate ik verder kwam in mijn studie en begon met werken kreeg ik hier minder tijd voor. Door te gaan bloggen maak ik weer tijd om te gaan schrijven.

De blogs die ik zal schrijven voor de praktijk zullen grotendeels onder te verdelen zijn in drie verschillende rubrieken.

De eerste rubriek zal bestaan uit blogs waarin ik schrijf over onderwerpen die gerelateerd zijn aan mijn werkzaamheden. Het zullen hoofdzakelijk informatieve blogs zijn.

In de tweede rubriek staan vooral blogs centraal waarin ik tip over producten die het werk als leerkracht, begeleidster, pedagoog, etc. makkelijker en leuker maken en zo mogelijk ook ondersteunen. Een groot aantal producten zijn daarnaast ook handig om in huis te hebben voor jezelf of als ouder.

De derde en laatste rubriek zal een rubriek zijn waarin mensen hun persoonlijke verhaal kunnen delen over hun ervaring met autisme. Deze verhalen zullen allemaal anders en uniek zijn, omdat we in verschillende rollen in aanraking komen met autisme. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de persoon zelf, ouders/verzorgers, leerkrachten, werkgevers, etc.

March 22, 2019