Tip – De Keepcup

Met enig regelmaat scroll ik door Instagram. Wanneer ik dat doe kom ik meer dan eens afbeeldingen van de KeepCup tegen. De verschillende modellen en mooie kleurtjes laten mijn hart geregeld sneller kloppen. Ik zette dit product dan ook op mijn verlanglijstje voor Sinterklaas. Afgelopen pakjesavond werd ik beloond voor mijn goede gedrag van afgelopen jaar en zat de KeepCup voor mij in de zak.

Sindsdien maak ik dagelijks gebruik van de KeepCup. Ik neem hem mee in de auto als ik ergens naar toe ga en thuis prijkt hij geregeld op tafel wanneer we met elkaar eten. Kortom, ik ben blij met dit mooie product en vind hem zeer geschikt voor eenieder die met kinderen werkt of voor werktijd geregeld langs een Take Away Koffiebar loopt ;-).

De KeepCup in het kort

Het model van de KeepCup is gebaseerd op wegwerkbekers die veel worden gebruikt voor het Take Away concept van verschillende Koffiebars. Doordat de KeepCup is vervaardigd uit lichtgewicht kunststof is de beker herbruikbaar en daarmee een oogstrelend milieuvriendelijk alternatief voor deze wegwerpbekers.

Net als wegwerpbekers is de KeepCup spatbestendig, maar niet waterdicht. Dat betekent dat deze beker niet met vloeistof en al in een tas gestopt kan worden. De beker is echter zo licht dat hij gemakkelijk in de tas kan worden meegenomen om vervolgens bij een Take Away te worden gevuld. Wanneer je een warme vloeistof in de beker doet, blijft dit zo’n vijftien tot twintig minuten warm. De beker is zowel geschikt voor de magnetron, als voor de vaatwasser als voor de vriezer.

In tegenstelling tot de deksels van wegwerpbekers is het deksel van de KeepCup makkelijk in gebruik. Je zet hem vrij makkelijk op de beker. Daarnaast beschikt het deksel over een draaibare bovenzijde, waardoor het kleine drinkgat kan worden geopend of afgesloten.

Waarom handig als leerkracht?

De KeepCup is wat mij betreft een musthave voor iedereen die met kinderen werkt. Het overkwam mij als leerkracht namelijk geregeld dat ik hete spetters thee op mijn handen kreeg als ik met mijn theebeker van de koffiekamer naar mijn lokaal liep. Het deksel van de KeepCup voorkomt dit en houdt de hete thee in de beker. Daarnaast schermt het deksel de thee of koffie tot op zekere hoogte af.

Wanneer je dan per ongeluk je beker net te hard op je bureau zet, klotst de thee niet gelijk over je papieren of toetsenbord. Dat voorkomt een hoop bedrijfsschade en overwerk ;-).

Daarnaast wordt de buitenkant van de KeepCup niet heet, ondanks dat er een hete vloeistof in zit. Hierdoor brand je als leerkracht niet je handen wanneer je de beker per ongeluk verkeerd vast- of aanpakt. Het biedt daardoor ook de mogelijkheid om een leerling - die bijvoorbeeld - een loopje nodig heeft op een veilige manier thee te laten halen. Het is dan wel zaak dat ze de beker door de conciërge of een andere collega laten vullen en hen ook vragen het deksel op de beker te doen. Maak hier wel te allen tijde goede afspraken over binnen de school en met de desbetreffende leerling(en).

Tot slot ben ik van mening dat de KeepCup niet alleen geschikt is voor leerkrachten, maar voor iedereen die geregeld een kop thee of koffiedrinkt op zijn of haar werk. De meeste werkplekken hebben geen koffiezetapparaat of waterkoker direct aan het bureau. Dat maakt dat er door velen met hete vloeistoffen van en naar de werkplek gelopen moet worden. Mede dankzij het deksel van de KeepCup kan dit dus een stuk veiliger.

De KeepCup is in veel verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen via onder andere www.voordehap.nl.

March 22, 2019