WhatsApp-Begeleiding

Wat is WhatsApp-Begeleiding?

WhatsApp-begeleiding is een begeleidingsvorm voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deze vorm van begeleiding is opgebouwd uit een maandelijks gesprek van een uur en wekelijks contact via WhatsApp. Het maandelijks gesprek kenmerkt zich door het feit dat we niet tegenover elkaar zitten, maar naast elkaar zitten of lopen. Hierdoor voelen eventuele stiltes minder ongemakkelijk, hoeft er geen oogcontact gemaakt te worden en is het makkelijker om gevoelens of gedachten onder woorden te brengen.

Binnen de WhatsApp-begeleiding bij Samen Wijzer worden er drie soorten gesprekken aangeboden:

Een smoothiegesprek

Bij het smoothiegesprek zitten we naast elkaar in de auto. We gaan dan een stuk rijden, terwijl jij jouw smoothie drinkt en jouw verhaal doet.

Een wandelgesprek

Bij het wandelgesprek wordt er samen gewandeld in het bos. Dit biedt de mogelijkheid om frisse lucht op te doen en je hart te luchten. Naderhand drinken we samen een kop thee, koffie of warme chocolademelk.

Een uitwaaigesprek

Bij het uitwaaigesprek wordt er samen gewandeld over het strand, terwijl de wind je hoofd leeg waait en je een luisterend oor vindt. We sluiten het gesprek af door samen een kop thee, koffie of warme chocolademelk te drinken.

Naast het maandelijks gesprek hebben we twee keer per week contact via WhatsApp. Dit duurt maximaal twintig minuten. In dit contact bespreken we kort hoe de afgelopen dagen zijn gegaan, hoe het met je gaat en of er zaken zijn waar je tegenaan loopt. We maken goede afspraken over het WhatsApp-contact. Wanneer tijdens ons contact via WhatsApp blijkt dat het handig is om een telefonische afspraak te maken, wordt dit aangegeven. Vervolgens wordt er contact opgenomen met je ouders om dit af te stemmen.

Wil je niet vastzitten aan een vast moment om te appen of heb je vaker behoefte aan WhatsApp-contact dan kan dat vier keer per week binnen vaste tijden op maandag tot en met donderdag. Vraag naar de voorwaarden!

Veiligheid

Veiligheid staat bij Samen Wijzer voorop. Voordat de begeleiding van start kan gaan wordt er door alle partijen getekend dat er goede afspraken zijn gemaakt en dat er een VOG is getoond tijdens het kennismakingsgesprek.

Wanneer jouw gesprek naar keuze plaats vindt, deel je jouw live locatie met beide ouders/verzorgers op het moment dat we vertrekken. Op die manier kan je door je ouders/verzorgers gevolgd worden.

Daarnaast maken we goede afspraken over de inzet van WhatsApp en wordt er toestemming aan jouw ouders/verzorgers gevraagd om met jou contact te hebben via WhatsApp. Deze afspraken en de toestemming worden contractueel vastgelegd. Dit contract moet door iedereen worden ondertekend.

Hoe vraag ik WhatsApp-begeleiding aan?

WhatsApp-begeleiding kan aangevraagd worden via mail of telefoon. Deze gegevens vind je in de footer onderaan de website. Voordat we de begeleiding kunnen starten plannen we eerst een kennismakingsgesprek met jou en jouw ouders/verzorgers in. In dit gesprek kijken we of er een klik is en onderzoeken we wat jouw hulpvraag is. Daarnaast zullen we kijken welke vorm van WhatsApp-begeleiding het beste bij jou past.

Voor de flyer klik hier.

Voor meer informatie over de prijzen en de verschillende onderdelen van WhatsApp-begeleiding klik je hier.